Večer hmyzí kuchyně

Večer hmyzí kuchyně

Ve středu 3. února 2015 jsme odvážným zájemcům zprostředkovali řízenou degustaci hmyzí kuchyně, kterou připravili šéfkuchař Milan Václavík a David Švejnoha.

Během pětichodového menu jsme ochutnali larvy potemníků brazilských, sarančata stěhovavá, šváby argentinské i moučné červy nasladko.

Zasvěcený výklad, kterým Milan Václavík doprovodil přípravu hmyzu přímo před publikem, zahrnoval historii pojídání hmyzu, zdravotní aspekty, nutriční hodnoty hmyzu i inspiraci pro domácí kuchařské experimenty.

Večer hmyzí kuchyněVečer hmyzí kuchyněVečer hmyzí kuchyněVečer hmyzí kuchyněVečer hmyzí kuchyněVečer hmyzí kuchyněVečer hmyzí kuchyněVečer hmyzí kuchyněVečer hmyzí kuchyně

Představili jsme krátká videa

Příležitosti večera jsme využili k představení dvou krátkých videí o naší cestě „Z Tengenege na Příkopy“ a o cestě soch „Z Afriky až k vám domů“.
 
 

Byla zahájena facebooková charitativní dražba

Večerem byla rovněž zahájena facebooková dražba ve prospěch Klubu přátel Tengenenge.

Klub přátel je zapsaným spolkem, jehož charitativní činností je podporovat vzdělávání dětí v umělecké komunitě Tengenenge, ze které pravidelně dovážíme kamenné sochy vystavené v naší KAVÁRNĚ & GALERII. Do dražby se můžete zapojit i vy na tomto odkazu. Děkujeme vám za podporu.
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *